Κάτω από το Ουράνιο Τόξο: Ένα μαγικό ταξίδι στη Χαβάη του 19ου αιώνα

Η μοναδική, «εξαιρετική αφηγήτρια» (Tulsa World) Μπάρμπαρα Γουντ επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα που θα σας μεταφέρει σ’ έναν μυστηριώδη και σαγηνευτικό τόπο, όπου όλα μπορούν να συμβούν.


Γεμάτο με αυθεντικούς και εντυπωσιακά ενδιαφέροντες χαρακτήρες και με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Χαβάης του 19ου αιώνα, το Κάτω από το Oυράνιο Tόξο είναι ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν και μαζί μια αριστοτεχνική απεικόνιση της ομορφιάς των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Πιστή στην παράδοση που τη θέλει να είναι «μάγος στην εξισορρόπηση δράσης και ρομάντζου, διατηρώντας την δυναμικότητα και τη λάμψη και των δυο» (Booklist) η Γουντ δημιούργησε για ακόμη μια φορά ένα βιβλίο που θα συναρπάσει τους λάτρεις της ιστορικής μυθιστοριογραφίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Έμιλι Στόουν και ο σύζυγός της Άιζακ φτάνουν από τη Νέα Αγγλία στη Χονολουλού της Χαβάης για να διαδώσουν ως ιεροκήρυκες το Λόγο του Κυρίου. Η όμορφη και ευγενική Έμιλι πολύ σύντομα κατακλύζεται από έντονα συναισθήματα νοσταλγίας για την πατρίδα της, όμως είναι αποφασισμένη να διαδώσει την πίστη της… και να αγνοήσει την έλξη που νιώθει για τον εντυπωσιακό πλοίαρχο Μακένζι Φάροου.

Πάνω που η Έμιλι αρχίζει ν’ αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τη μεγάλη ιέρεια της Χαβάης Πούα και την κόρη της Μαχίνα, μια απρόσμενη τραγωδία απειλεί να την αναγκάσει να φύγει από το νησί. Σε κατάσταση σύγχυσης, η Έμιλι παίρνει μια απόφαση που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα όσα γνωρίζει και αγαπάει –και μαζί τη δική της ψυχική υγεία.        

Τριάντα χρόνια αργότερα, φτάνει στη Χαβάη μια μοναχή-νοσοκόμα, η αδελφή Θηρεσία, η οποία γνωρίζεται με τον γοητευτικό γιο του πλοίαρχου Φάροου, έναν ισχυρό άνδρα που διαδραματίζει καίριο ρόλο στη συμμαχία της Χαβάης με την Αμερική. Η Θηρεσία ανακαλύπτει πως μια σκοτεινή κατάρα βασανίζει την οικογένειά του και τους κατοίκους του νησιού. Μια κατάρα την οποία για να λύσει θα χρειαστεί οπωσδήποτε τη βοήθεια της Έμιλι και της Μαχίνα… 

Κριτικές

«Συναρπαστικό… ακαταμάχητο για τους λάτρεις της ιστορικής μυθιστοριογραφίας». – Publishers Weekly

«Η Γουντ δημιουργεί αυθεντικούς, εντυπωσιακούς χαρακτήρες που οι ιστορίες τους είναι συναρπαστικές». – Library Journal

Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία Κωνσταντέα
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης

Σελίδες:    512
Τιμή:     € 8,00                                
ΙSBN:  978 960 507 080 9