Παρουσίαση του πολυαναμενόμενου best seller βιβλίου της Harper Lee «ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΑ»

Εκδόσεις BELL σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Harper Lee ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΑ τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Για το βιβλίο «ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΑ», τη συναρπαστική συνέχεια του παγκόσμιου best seller «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» (βραβείο Πούλιτζερ), θα μιλήσουν:

Η μεταφράστρια του βιβλίου, συγγραφέας κ. Σώτη Τριανταφύλλου, η καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ντόρα Τσιμπούκη, η φοιτήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Hellenic American University κ. Χριστίνα Τσαγκούλη και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Ηλίας Μαγκλίνης.  Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός κ. Ράνια Οικονομίδου.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΑ

•    Ψηφίστηκε από το αναγνωστικό κοινό «Καλύτερο βιβλίο του 2015» στην κατηγορία Πεζογραφία των «Goodreads Choice Awards 2015


•    #1 Best Seller σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.

•    Το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς σε πάνω από 30 χώρες όπου εκδόθηκε ή πρόκειται να εκδοθεί!

•    Η Χάρπερ Λη έγραψε το «Βάλε Ένα Φύλακα» πριν  το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» και επί πολλά χρόνια το χειρόγραφο ήταν ξεχασμένο.
 

Είναι το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεων από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας του σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Ιούλιο, και μόλις έφτασε στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις BELL!

Πρόκειται για το νέο, πολυσυζητημένο βιβλίο της Harper Lee, Βάλε Ένα Φύλακα (Go Set a Watchman), το οποίο από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, μέχρι σήμερα, βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις στις λίστες των best sellers ενώ έχει ήδη -ή πρόκειται να- εκδοθεί σε πάνω από 30 χώρες.

Η Harper Lee είναι η συγγραφέας του θρυλικού Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια –ένα από τα σπουδαιότερα και δημοφιλέστερα βιβλία της αμερικανικής λογοτεχνίας, που διαβάζεται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο διατηρώντας αμείωτη τη φρεσκάδα και τη δύναμή του, και το οποίο χάρισε στην συγγραφέα του το Βραβείο Πούλιτζερ το 1961.

Το Βάλε Ένα Φύλακα, στο οποίο ξανασυναντάμε τη Σκάουτ και τους άλλους ήρωες της Harper Lee, δύο δεκαετίες αργότερα, είναι στην πραγματικότητα το πρώτο της βιβλίο. Η συγγραφέας συνέλαβε αρχικά την ιστορία της ενήλικης Σκάουτ, αλλά οι αναφορές στην παιδική της ηλικία στο Νότο συνάρπασαν την επιμελήτρια του εκδοτικού της οίκου τόσο ώστε τη συμβούλεψε να τις αναπτύξει σε μια ξεχωριστή ιστορία, που έγινε το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια. Ύστερα, το Βάλε Ένα Φύλακα ξεχάστηκε, για να ανακαλυφθεί μόλις πρόσφατα από τη δικηγόρο της συγγραφέως σ’ ένα φάκελο με άλλα έγγραφα. Η Harper Lee αποφάσισε να το εκδώσει χωρίς επεμβάσεις και αλλαγές, όπως ακριβώς γράφτηκε, ενώ η είδηση για την εύρεση του χειρογράφου και την έκδοσή του έγινε πρώτο θέμα διεθνώς και προκάλεσε φρενίτιδα στον εκδοτικό κόσμο.

Οι Εκδόσεις BELL, που γνώρισαν την Harper Lee στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τη δεκαετία του ’80 και από τότε κρατούν πάντοτε διαθέσιμο το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια στη χώρα μας, υπόσχονται μια νέα υπέροχη αναγνωστική εμπειρία με το Βάλε Ένα Φύλακα που ήδη βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων, σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου.