Το 22/11/63 του Stephen King γίνεται τηλεοπτική σειρά: Δείτε το trailer!

Τα νέα για τη μεταφορά του συναρπαστικού βιβλίου του Stephen King 22/11/63, που πραγματεύεται την ιστορία ενός καθηγητή ο οποίος βρίσκει μια χρόνο-πύλη και ταξιδεύει στο παρελθόν για να αποτρέψει τη δολοφονία του J.F. Kennedy, τα είχατε μάθει πρώτοι εδώ τον Σεπτέμβριο του 2014.  


Η σειρά, η οποία αποτελείται από 8 επεισόδια, κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 15 Φεβρουαρίου και οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές καθώς στο τιμόνι της παραγωγής βρίσκονται ο ίδιος ο «Βασιλιάς» και ο J.J. Abrams (LOST, STAR WARS: The Force Awakens, Person of Interest κ.α.) και πρωταγωνιστούν οι James Franco (Spiderman, 127 Hours), Chris Cooper (The Amazing Spiderman 2, American Beauty), Josh Duhamel (Transformers) και Lucy Fry.

Δείτε το επίσημο trailer και αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Λίγα λόγια για την Υπόθεση του βιβλίου 22/11/63

Ο τριανταπεντάχρονος καθηγητής αγγλικής φιλολογίας Τζέικ Έπινγκ ζει ήσυχα στο Λίσμπον Φολς του Μέιν. Ώσπου μια μέρα, ο φίλος του ο Αλ του εκμυστηρεύεται ένα μυστικό… Η αποθήκη στο μικρό εστιατόριό του είναι μια πύλη στο χρόνο –βγάζει σε μια συγκεκριμένη μέρα του 1958. Κι ο Αλ κάνει στον Τζέικ μια παράξενη πρόταση: Να γυρίσει στο παρελθόν και να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία του Κένεντι.

Ο Τζέικ έχει πολλούς λόγους να δεχτεί. Κι έτσι ξεκινάει μια καινούρια ζωή σ’ ένα διαφορετικό κόσμο, τον κόσμο του Αϊζενχάουερ και του Έλβις, όπου τα αμερικάνικα αυτοκίνητα είναι τεράστια, τα κορίτσια φοράνε σοσόνια και το κάπνισμα επιτρέπεται παντού.

Σ’ αυτό τον κόσμο ο Τζον Κένεντι είναι ακόμη ένας νέος γερουσιαστής κι ο Τζέικ, στην καινούρια του πόλη, ερωτεύεται επικίνδυνα μια όμορφη βιβλιοθηκάριο. Κανείς δεν έχει ακούσει να μιλάνε για τον διαταραγμένο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, αλλά, αναπόφευκτα, κάθε βήμα οδηγεί σ’ αυτόν και στο Ντάλας, όπου το παρελθόν γίνεται ασφυκτικά αγωνιώδες και η Ιστορία μπορεί να πάψει πια να είναι όπως την ξέρουμε.
Το ταξίδι στο χρόνο δεν ήταν ποτέ τόσο πιστευτό. Ούτε τόσο τρομακτικό.

Το βιβλίο απέσπασε το LOS ANGELES TIMES BOOK PRIZE for Best Mystery/Thriller 2011.
Ήταν στη βραχεία λίστα για τα LOCUS AWARD for Best Science Fiction Novel 2012, International Thriller Writers Award for Best Novel 2012, British Fantasy Award for Best Novel 2012.