Τα Κάστρα των Ονείρων: Η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Ίριδας Καλβά [βίντεο – φωτογραφίες]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Ίριδας Καλβά, τα Κάστρα των Ονείρων, στο Polis Art Café στη Στοά του Βιβλίου. Για το βιβλίο μίλησαν οι ηθοποιοί Μέλπω Ζαρόκωστα και Κάρμεν Ρουγγέρη, ο διευθυντής του εκδοτικού τμήματος των Εκδόσεων BELL Χάρης Νικολακάκης και η ίδια η συγγραφέας.


Τα Κάστρα των Ονείρων, με το οποίο οι Εκδόσεις BELL εγκαινιάζουν μια νέα προσπάθεια ανάδειξης ελλήνων συγγραφέων, είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για την αληθινή αγάπη, την αγνή, την άδολη, τη διαχρονική. Συγχρόνως είναι μια ιστορία για το δικαίωμα να ζήσει κάποιος τη ζωή του όπως ακριβώς τη θέλει. Χωρίς «πρέπει», χωρίς «τι θα πει ο κόσμος». Με μοναδικό οδηγό τα όνειρά του.

Η Ίρις Καλβά, με πολύχρονη εμπειρία στη συγγραφή σεναρίων για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αφιέρωσε το πρώτο της βιβλίο «σε όλες τις γυναίκες που θέλουν αλλά δεν τολμούν να κατακτήσουν τα κάστρα των ονείρων τους».

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από τη βραδιά της παρουσίασης.

 
Ο Χάρης Νικολακάκης μιλάει για το νέο «άνοιγμα» των Εκδόσεων BELL σε έλληνες συγγραφείς και η Κάρμεν Ρουγγέρη για τα Κάστρα των Ονείρων και τη γνωριμία της με την Ίριδα Καλβά.

 
Η Ίρις Καλβά μιλάει για το βιβλίο της.

 
Η Μέλπω Ζαρόκωστα διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

Ίρις Καλβά

Η Ίρις Καλβά υπογράφει το βιβλίο της

Ίρις Καλβά, Χάρης Νικολακάκης, Λίλιαν Μπικέ, Μέλπω Ζαρόκωστα, Κάρμεν Ρουγγέρη    
Λίγα λόγια για “τα Κάστρα των Ονείρων”
Η Μαρίνα είναι όμορφη, έξυπνη και περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που την αγαπούν. Εγκλωβισμένη, όμως, στα «πρέπει» και στα λάθη της, βλέπει τη ζωή της να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Ώσπου στα τριάντα τρία της καταλήγει με ένα νυφικό κρεμασμένο στη θήκη του, τις μπομπονιέρες στα καλάθια, ένα γαμπρό άφαντο και τη δουλειά της κατεστραμμένη. Όλα έχουν γκρεμιστεί γύρω της. Τα όνειρα της ζωής της έχουν μετατραπεί σε απόρθητα κάστρα. 
Τότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Να φύγει. Απ’ όλους και απ’ όλα. Παίρνοντας μαζί της μόνο ένα μενταγιόν που της είχε δώσει η γιαγιά της. Ένα οικογενειακό κόσμημα που δεν υποψιαζόταν τι έκρυβε. Πόσα μυστικά, πέρα από τη φαντασία, θα έρχονταν στο φως… 
Κι εκείνη; Πρέπει να παλέψει να λύσει το χθες και το σήμερα. Μόνη, σε μια ξένη πόλη, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, ήρθε η ώρα να κυνηγήσει τα όνειρά της. Και όταν ο έρωτας φανεί, αυτός ο απόλυτος άρχοντας της ζωής, θα μπορέσει να τον πιστέψει; Ή τα τραύματα του χθες θα σκοτώσουν το αύριο;
Τα Κάστρα των Ονείρων είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα για το μεγαλείο του έρωτα, τα παιχνίδια της μοίρας και την πίστη στα όνειρα. Μια συναρπαστική ιστορία που θα σας ταξιδέψει από τη Ρωσία και την Αγγλία των αρχών του 19ου αιώνα μέχρι την Ελλάδα της βασιλείας του Όθωνα και τη σύγχρονη Ιταλία.