Οι Εκδόσεις BELL και το βιβλιοπωλείο BELL books συμμετέχουν στον Περίπατο Βιβλίου στην Αθήνα!

28 σταθμοί γεμάτοι βιβλία!

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ξεκινώντας από το 2016, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιέρωσε και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.


Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον Απρίλιο για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Περπατήστε στο κέντρο της Αθήνας, ανακαλύψτε παλιά και νέα βιβλία, παλιούς και νέους συγγραφείς, παλιά και νέα βιβλιοπωλεία και μάθετε από πρώτο χέρι την ιστορία και το μέλλον της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Οι Εκδόσεις BELL συμμετέχουν στη φετινή γιορτή με την εκδήλωση που διοργανώνουν στο νέο τους βιβλιοπωλείο BELL books (Εμμανουήλ Μπενάκη 22). Εκεί, το Σάββατο 22/4, στις 12 το μεσημέρι, θα βρίσκονται οι συγγραφείς Ίρις Καλβά, Ειρήνη Βαρδάκη και Φραντζέσκα Μάνγγελ και θα μιλήσουν για τα βιβλία τους, θα διαβάσουν αποσπάσματα και θα μοιραστούν μαζί σας την προσωπική τους εμπειρία γραφής. Μια ανοιχτή συζήτηση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!