Ιμάτζικα: Μυστηριώδης όσο το πρόσωπο του Θεού, μυστική όσο η ανθρώπινη ψυχή…

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν ένα από τα σπουδαιότερα έργα της λογοτεχνίας του φανταστικού, σε νέα έκδοση: το Ιμάτζικα. Ο Κλάιβ Μπάρκερ, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς στο χώρο του τρόμου και της φαντασίας, σας προσκαλεί να γνωρίσετε έναν «μεγαλειώδη λαβύρινθο μυθοποιίας, ένα λογοτεχνικό έργο που θέτει υπό αμφισβήτηση όλα τα δεδομένα της πραγματικότητάς του –και της δικής μας» (Washington Times).


Ο Μπάρκερ «έχει ένα απαράμιλλο ταλέντο να οραματίζεται άλλους κόσμους» (Washington Post Book World) και το Ιμάτζικα είναι ένα χορταστικό «αριστούργημα φαντασίας» (Kirkus Reviews), ένα μοναδικό «μυθιστόρημα υπαινιγμών, ψευδαισθήσεων και αινιγμάτων» (Sunday Telegraph). Πλούσιο σε ανατροπές, ερωτικό, αποκαλυπτικό, το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα σύγχρονο κλασικό έργο, που πρέπει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη κάθε λάτρη της λογοτεχνίας του φανταστικού. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

 

Ιμάτζικα: Πέντε Επικράτειες, οι τέσσερις συμφιλιωμένες μεταξύ τους. Η πέμπτη είναι η Γη. Αποκομμένη για πάντα από τις αδερφές της, με τους κατοίκους της να ζουν στην άγνοια, δίπλα σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, έναν ωκεανό μυστηρίου και μαγείας.

Μόνο λίγοι ξέρουν για την Ιμάτζικα, κι απ’ αυτούς οι πιο πολλοί φοβούνται. Γιατί πλησιάζει μια ώρα μεγάλου κινδύνου, αλλά και μεγάλων υποσχέσεων. Η ώρα της Συμφιλίωσης. Συμβαίνει μια φορά κάθε διακόσια χρόνια –μια λαμπερή, μυστικιστική στιγμή κατά την οποία η Γη μπορεί να επανενωθεί με τις άλλες τέσσερις Επικράτειες.

Αυτή τη στιγμή τρέχουν να προφτάσουν ο Ευγενής, ένας ταλαντούχος πλαστογράφος πινάκων, που η ζωή του είναι μια σειρά από ψέματα· η Τζούντιθ Όντελ, μια όμορφη γυναίκα που την ποθούν τρεις ισχυροί άντρες, αλλά δεν ανήκει σε κανέναν· και ο Πάι’ο’πα, ένας παράξενος δολοφόνος που μοιράζει εξίσου τον έρωτα και το θάνατο. Όμως, ταυτόχρονα, κάποιες άλλες δυνάμεις συγκεντρώνονται για να κρατήσουν τη Γη κλειδωμένη για πάντα στο σκοτάδι που την περιβάλλει.

Το επικό τους ταξίδι στις πέντε Επικράτειες, μέσα από εγκλήματα, προδοσίες, τρόμο και σκοτεινά ερωτικά πάθη, θα τους οδηγήσει ως τα σύνορα του μεγαλύτερου απ’ όλα τα μυστήρια: της Πρώτης Επικράτειας, στην άλλη άκρη της οποίας βρίσκεται η Ιερή Πόλη του Ανίδωτου –εκεί όπου θα γίνουν πραγματικότητα οι μεγαλύτερες προσδοκίες τους ή οι βαθύτεροι φόβοι τους…

«Ένα αριστούργημα φαντασίας, που σε συναρπάζει απέραντα παρά τον όγκο του… Το καλύτερο έργο του Barker». Kirkus Reviews

«Δάκρυα, αίμα και εφιαλτικές εικόνες που αποδίδονται με ευφυΐα και πάθος. Το Ιμάτζικα είναι ένα ταξίδι γεμάτο εξαίσια τοπία». Times Literary Supplement

Ιμάτζικα
(Imajica)
του Clive Barker

Μετάφραση:
Μιχάλης Μακρόπουλος

Τιμή Αγοράς:  € 17,91   > Σελίδες:  1024   > ISBN:  978 960 620 460 9