Παιχνίδια με τον Χρόνο: Ο χρόνος είναι ο αντίπαλός σου

Αν ένα βράδυ πας για ύπνο και το επόμενο πρωινό ξυπνήσεις, αλλά αντί να έρθει το αύριο ανακαλύψεις ότι έχει έρθει το… χτες, αν κάθε βράδυ που πέφτεις να κοιμηθείς δεν ξέρεις σε ποια χρονιά και σε ποια φάση της ζωής σου θα ξυπνήσεις το επόμενο πρωινό, τότε τι κάνεις; 

Πώς θα πείσεις τους δικούς σου ανθρώπους ότι έρχεσαι από το μέλλον; Κι αν ξυπνήσεις και δεν τους έχεις γνωρίσει ακόμη; Και, τελικά, πώς θα σταματήσεις αυτό το πισωγύρισμα πριν να είναι πολύ αργά; Γιατί, στο παιχνίδι αυτό, αντίπαλός σου είναι ο χρόνος…

Οι Εκδόσεις BELL υποδέχονται τον Γιάννη Χόλη στη συγγραφική τους ομάδα και παρουσιάζουν το νέο του συναρπαστικό μυθιστόρημα. Το Παιχνίδια με τον Χρόνο είναι ένα καθηλωτικό μεταφυσικό ψυχολογικό θρίλερ, ένα σκοτεινό ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και μια κατάδυση στα βάθη του μυαλού, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Γαληνός είναι ένας μοναχικός άντρας, ο οποίος βιώνει μια απελπιστικά μονότονη καθημερινότητα. Οι κοινωνικές του συναναστροφές είναι περιορισμένες, η προσωπική του ζωή ανύπαρκτη. Μέχρι που το βράδυ της παραμονής των τεσσαρακοστών γενεθλίων του θ’ αλλάξουν τα πάντα. Και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει.

Ο χρόνος, αυτή η τέταρτη διάσταση που τόσο συχνά υποτιμούμε, αποφασίζει να βγει απ’ την κρυψώνα του και ν’ αδράξει τα ηνία της ζωής του ανυποψίαστου θύματός του, για να παίξει μαζί του ένα παιχνίδι σκληρό, άκαρδο και ανελέητο. Ο Γαληνός θα πάψει να είναι γαλήνιος και θα παλέψει. Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας είναι άνισος. Γιατί απέναντι στον δυσθεώρητο χρόνο, η ζωή του θα μικρύνει. Κι ο ίδιος μικραίνει κυριολεκτικά.

Η ζωή του μετατρέπεται σ’ έναν αγώνα επιβίωσης μέχρι την επόμενη μέρα. Ή, πιο σωστά, μέχρι την επόμενη νύχτα. Γιατί η νύχτα είναι αργή, τα οράματα όμως μένουν ξύπνια κι επιμένουν να τον ταξιδέψουν εκεί που θέλουν: στις εκφάνσεις της μακράς πορείας του πρωταγωνιστή με κάδρο την Αθήνα των τελευταίων σαράντα χρόνων. Ή μήπως οι πρωταγωνιστές είναι δύο; Γιατί ο Γαληνός δεν είναι μόνος του. Ποτέ δεν ήταν…

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Χόλη είναι ένα μεταφυσικό ψυχολογικό θρίλερ όπου η σκέψη ξεκλειδώνει ανασφάλειες και ο στοχασμός γίνεται ο δυνάστης που κατευθύνει τη ζωή, όπως οι σιδερένιες ράγες υπαγορεύουν στο τρένο μια πορεία που δεν λοξοδρομεί. Μόνο που το τρένο διαθέτει φρένο για να μην εισβάλει βίαια στον τερματικό σταθμό.

Τιμή: €13,30 € ● Σελίδες: 352 ● ΙSBN:  978-960-620-746-4

Παρουσίαση του βιβλίου

Οι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Χόλη “Παιχνίδια με τον Χρόνο”, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 19:30, στο βιβλιοπωλείο BΟΟΚS PLUS (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Μαρία Κουλούρη, blogger Vivlia4U και η Άντζη Κουνάδη, μεταφράστρια.

Ο μουσικός Νίκος Σπέγγος θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη.