Το Όνειρο του Κουρκουμά: Ένα υπέροχο παραμύθι γεμάτο μπαχαρικά και… δράκους!

Τι συμβαίνει όταν ξυπνάς στραβά το πρωί; Όταν όλα σε θυμώνουν; Όταν όλοι σε εκνευρίζουν; Όταν βαριέσαι ακόμη και να πλύνεις τα δόντια σου; Και οι δράκοι; Τι δουλειά έχουν τρεις δράκοι στη Χώρα των Μπαχαρικών; 


Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στο Όνειρο του Κουρκουμά και στην πιο ξεχωριστή χώρα του κόσμου: εκεί που ζουν τα μπαχαρικά –η Κανέλα, ο Κουρκουμάς, η Μέντα, ο Δυόσμος, το Κύμινο και οι φίλοι τους– και αντιμετωπίζουν τις χαρές και τις λύπες τους όλα μαζί.

Το Όνειρο του Κουρκουμά (εικονογράφηση Λίζα Ηλιού) είναι το δεύτερο παραμύθι της Βάσως Παπαδοπούλου, η οποία μετά το πρώτο βιβλίο της Η Κανέλα και ο Ιππότης του Γαϊδουράγκαθου, επιστρέφει στη Χώρα των Μπαχαρικών με μια υπέροχη ιστορία για όλους εκείνους τους λόγους που, μερικές φορές, μας οδηγούν στο να φτιάχνουμε τους δικούς μας δράκους…  
 
  

Λίγα λόγια για την υπόθεση

…στη Χώρα των Μπαχαρικών

Τι γυρεύει ο Μεμάς ο Κουρκουμάς, από τη Χώρα των Μπαχαρικών, στη σπηλιά μιας δράκαινας και δύο  δράκων;

Η περιπέτειά του ξεκινάει μια μέρα που ξυπνάει στραβά και βαριέται ακόμη και να πλύνει τα δόντια του. Όλα τον θυμώνουν! Η αγαπημένη του φίλη η Νέλλα η Κανέλα λείπει, ενώ τα υπόλοιπα Μπαχαρικά είναι πολύ ήρεμα και χωρίς καμία διάθεση ν’ ασχοληθούν μαζί του. Νευριάζει με τα ψαροπούλια, αλλά και με το πράσινο βατραχάκι που τον κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια.

Η διάθεσή του αρχίζει να φτιάχνει όταν συναντά την Υδρόγειο Σφαίρα, που δέχεται να χορέψει μαζί του. Καθώς όμως στροβιλίζεται χαρούμενος στην αγκαλιά της, βρίσκεται σε μια τρομακτική σπηλιά, αντιμέτωπος με τη Βρομοδοντού, τον Κακομουτσουνόπτερο, τον Γουρλομάτη και την αιχμάλωτη Νέλλα την Κανέλα.

Ο Μεμάς ο Κουρκουμάς, έχοντας πάντα στο πλευρό του την τολμηρή Υδρόγειο Σφαίρα, βάζει μπροστά το σχέδιό του να απελευθερώσει την αγαπημένη του φίλη!

Θα τα καταφέρουν άραγε;

Το Όνειρο του Κουρκουμά της Βάσως Παπαδοπούλου

Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού

Τιμή: € 12,80 € ● Σελίδες: 48 ● ΙSBN:  978-960-620-756-3