Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού: Η Ίρις Καλβά επιστρέφει!

Μια τραγωδία, ένα νέο ξεκίνημα, ένα παρελθόν γεμάτο μυστικά και ψέματα. Η μοίρα θα πει την τελευταία λέξη…

Η Ίρις Καλβά συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό με το περσινό ντεμπούτο της Τα Κάστρα των Ονείρων –μια συναρπαστική ιστορία για το δικαίωμα να ζει κανείς τη ζωή του όπως ακριβώς τη θέλει– που πέρασε στην τελική φάση των Βραβείων Βιβλίου Public στην κατηγορία “Ηρωίδα Έμπνευση” (ψηφίστε εδώ). Τώρα επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού και μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από μια συγκλονιστική ιστορία όπου, τελικά, η μοίρα θα έχει την τελευταία λέξη…

Έχοντας πραγματοποιήσει ενδελεχή ιστορική έρευνα και με όπλο την ιδιαίτερα «ζωντανή», άμεση και γλαφυρή γραφή της, η Ίρις πλάθει μια συναρπαστική ιστορία όπου το παρόν εναλλάσσεται περίτεχνα με το παρελθόν και η αλήθεια με τα μυστικά και τα ψέματα.

Το Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού είναι ένα γρήγορο, «κινηματογραφικό» μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές που θα σας ταξιδέψει σε τόπους μυστηριώδεις, γοητευτικούς, αλλά και επικίνδυνους. Όταν διαβάσετε και την τελευταία σελίδα του βιβλίου θα θα συνειδητοποιήσετε πως… η Ίρις Καλβά ήρθε για να μείνει.        

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Άλεξ χάνει τον μονάκριβο γιο της σ’ ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Ο κόσμος της καταρρέει και, επί τρία χρόνια, ανήμπορη να διαχειριστεί την προσωπική της τραγωδία, μπαινοβγαίνει στις κλινικές προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη.

Όταν τελικά βρει το κουράγιο να προχωρήσει μπροστά, θα καταφύγει στο αγαπημένο της νησί, στη Σύρο, όπου θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή. Να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια της.
Έφτασε όμως μόνη της ως εκεί; Ή μήπως η μοίρα οδήγησε τα βήματά της; Γιατί στη Σύρο την «περιμένει» η Ισαβέλλα. Η θρυλική «χαμένη πριγκίπισσα» που τη μεγάλωσαν σαν γιο, κρύβοντας για πάντα την ταυτότητά της.

Ένα βενετσιάνικο μπουκάλι θαμμένο στο βυθό της θάλασσας κι ένα παμπάλαιο ημερολόγιο θα μεταφέρουν την Άλεξ στην Ενετοκρατούμενη Σύρο του 1500, στη Βενετία των Δόγηδων και της Ιεράς Εξέτασης, στην Κωνσταντινούπολη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το χαρέμι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

Η Ισαβέλλα περιμένει τόσα χρόνια δικαίωση και η Άλεξ απελευθέρωση από τους δαίμονές της. Η μοίρα, όμως, θα πει την τελευταία λέξη…


Τιμή: 15,00          Σελίδες: 512          ΙSBN: 978-960-620-709-9

0 thoughts on “Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού: Η Ίρις Καλβά επιστρέφει!

  1. georgia vetsou says:

    Πολύ ιδιαίτερο σαν συμβολισμός η επιλογή του εξώφυλλου με την ιστορία που πρόκειται να διαδραματιστεί είναι σαν να σε προετοιμάζει για κάτι δυνατό